Почетна > Србија
Србија

Вучић: Односи с мађарском мањином у Србији пријатељски

Председник Србије Александар Вучић рекао је данас да је веома задовољан сарадњом са Савезом војвођанских Мађара и односима са припадницима мађарске мањине у Србији.
Фото: Танјуг/Зоран Жестић

„Ти односи су пријатељски и братски, и немамо ништа против мађарских инвестиција у нашу земљу, немамо ништа против подршке коју Мађарска пружа Мађарима у Војводини, напротив, срећни смо због тога“, рекао је Вучић после излагања шефа посланика СВМ Балинта Пастора.

Вучић је напоменуо да тиме повећавају и наш БДП и раде на развоју шест или седам општина где Мађари представљају већинско становништво, а учествују у пројектима и у централној Србији и помажу у Републици Српској.

„Веома сам захвалан на конструктивности СВМ и поносан на односе које Срби и Мађари данас имају“, истакао је Вучић, подсећајући да су се само пре 20 година дешавале туче у свим местима на територији северне Србије, а данас то готово да не постоји.

„Као председник Републике сам задовољан и поносан због тога, и верујем да и са другим мањинским заједницама можемо да изградимо такве односе пуне поверења.“

Напоменуо је да су саобраћајни пројекти у Војводини веома важни и да ће Србија уложити преко 60 милиона евра у путеве у Покрајини.

Напомиње и да ће пруга Београд-Будимпешта, део Београд-Нови Сад, бити отворена најкасније у фебруару, и да ће у потпуности да промени изглед Србије.

Најављује да ће до 1. септембра бити завршена ковид болница у Новом Саду и додаје да то све може ако имате новца.

„Ово сам све говорио да би разумели колико је важно да чувамо мир, стабилност и гледамо економски напредак, јер он не долази сам од себе. Морате имати безброј предуслова да бисте били успешни“, указао је Вучић.

Подсећа и да се бивша власт хвалила растом од 3,5, а да је данас раст БДП седам одсто.

 

Преузмите андроид или IOS апликацију.