Почетна > Србија
Србија

Вучић: Одлични резултати Ер Србије, превезла ове године 2,76 милиона путника

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да је национална авиокомпанија Ер Србија остварила одличне резултате ове године и превезла до данас 2,76 милиона путника.
Фото: Танјуг/Сава Радовановић

„Ер Србија је данас прешла 2,76 милиона путника, дакле за недељу дана ће прећи рекорд из 2019. за целу годину. То је огроман напредак нашег националног авиопревозника“, рекао је Вучић током обиласка реконструисаног пута Рашка – Нови Пазар.

Истакао је да ће се, поред улагања у аеродром у Нишу, где се повећавају и управна и пријемна зграду, морати да се улаже више и у аеродром Лађевци, али и да градимо нове аеродорме у Србији.

„Морамо да размишљамо о даљем јачању инфраструктуре због довођења инвеститора и раста животног стандарда грађана, који све више користе и бизнис авијацију“, рекао је Вучић.

Српска авиокомпанија Ер Србија је од почетка ове године до данас превезла 2,76 милиона путника и на тај начин, већ крајем августа, премашила укупан број путника превезених током 2022. године.

Ер Србија очекује да ће у првој недељи септембра бити надмашен и резултат од 2,81 милиона путника, остварен у до сада најуспешнијој 2019. години.

Rekonstruisan put Raška-Nocvi Pazar posle 42 godine, važan i Srbima i Bošnjacima

Преузмите андроид апликацију.