Почетна > Србија
Србија

Вучић: Oд великог сна, створили смо историjу

Завршетак радова на највишој кули у оквиру Београда на води, Куле Београд, посебан је дан за све који су учествовали у том пројекту – јер се од великих снова, стигло до нечега што је, и поред свих бруталних напада, па и личних, постало реално, ући ће у историју и постати део свакодневнице Београда, Србије и целог региона.
Фото: Танјуг/Зоран Жестић

Како је рекао, за честитог човека реч је исто што и уговор, и зато о речима мора да се пази, а он је дао реч да ће најпрљавији и најзапуштенији део престонице постати центар друштвених, култутних дешавња.

„Многима то није звучало озбиљно, мислили су да је тренутак за напад, критику за стицање политичких поена. А, данас када су нехигијенске уџерице замениле зграде, питам се уопште шта вреди моја, Ал Абарова реч наспрам оних који су тврдили да је немогуће…“, приметио је Вучић.

Он је упитао све, да ли данас, кад се изливањем последње бетонске плоче и симболично завршава изградња, да ли лепше изгледа призор пуног шеталишта Сава променаде, или хорде дивљих паса који јуре пролазнике.

Вучић је указао да је у Кули Београд смештен и један од најекслузивнијих хотела, „Сент риџис“, а свој дом пронашло 900 породица.

Такође, навео је да у 2.200 радника ради и гради на градилишту „Београда на води“, које је убедљиво највеће градилиште  у Југоисточној Европи.

Захвалио је свима који су укључени у пројекат, српским компанијама које изводе радиле, али и арапским, италијанским пријатељима, јер без њих, каже, ово не бисмо могли сами.