Почетна > Србија
Србија

Вучић: Обраћам се грађанима 8. октобра о свим важним питањима

Председник Александар Вучић најавио је данас у Инђији да ће се грађанима обратити у суботу, 8. октобра о потезима које ће повући државе везано за сва важна политичка и економска питања.
Фото: Танјуг/Тара Радовановић

„По свим важним питањима, свеобухватно о свим нашим потезима, мерама, политици, економској и енергетској и снабдевању храном током зиме“, рекао је Вучић.

Казао је да ће тада обавестити грађане и када је реч о платама колике ће бити у јавном сектору и пензије и, како је рекао, другим акцијама које ће држава предузети.

„И шта су наше мере за уштеду енергије и како да “презимимо“ и јесен и зиму и шта све треба да урадимо и какву ћемо политку да водимо у наредном периоду, имајући у виду шта се све дешава“, рекао је Вучић.

Вучић је рекао да ће већ од петка имати важне састанке и да прво долазе европарламентарци и немачки изасланик за ЗБ у вези са припремом Берлинске конференције односно самита.

„Затим, у суботу идем у Бугарску где ћу имати сусрет са Урсулом фон дер Лајен и са колегама из Бугарске, Грчке и Свеверне Македоније, где су нам важни још неки договори. Већ у понедељак ћу да у Будимпешти разговарам са Орбаном и Нехамером око мигрантске политике“, навео је Вучић.

Такође истакао је да ће говорити, када види шта ће се дешавати са Саветом Европе и Косова.

„И да ли ће заиста покренути целу процедуру око пријема тзв Косова у чланство Савета Европе, 4. и 5. октобра ћемо то да видимо. Биће још неки ствари 4. и 5. октобра. Такође, 6. октобра је велики самит Еврпоске политицке заједнице 41 земље у Прагу и у томе ћемо да учествујемо. Такође, 7. октобра ћемо имати отварање фабрике МТУ, једне од најважнијих фабрка, после више година напорног рада“, навео је Вучић.

После свега тога, 8. октобра ћу обавестити грађане, додао је Вучић.

Pogoni Grudfosa na skoro 50.000 m2, povećaće plate 15 posto

Преузмите андроид апликацију.