Почетна > Србија
Србија

Вучић о Фридом хаусу: Да ли је то нешто објективно и меродавно?

Председник Србије Александар Вучић рекао је поводом новог извештаја Фридом хауса да у Србији може да се каже и гледа све, за разлику од оних који је критикују.
Фото: Танјуг/Раде Прелић

„У Србији имате и руске и украјинске канале и западне и кинеске, имате све, а код њих не, зато ми нисмо добри, код нас влада аутократија и диктатура, а код њих је слобода и демократија“, рекао је Вучић на ТВ Хепи одговарајући на питање како је коментарише то што се у извештају Фридом хауса Србија по медијским слободама нашла између Мјанмара и Бангладеша.

Вучић је истакао да су за разлику од Србије где може да се каже све, код оних који је критикују неки канали забрањени и скрембловани.

Рекао је и да ће, када га неко буде озбиљно питао о Фридом хаусу, само да му каже да прочита закљуцак о Косову у коме се каже да Косово најбрже напредује због унапређења права Срба и посебно већег броја Срба у институцијама.

„Ви се питате шта је ово и о чему се ради. Кога ви завитлавате, да ли то треба да буде нешто објективно и меродавно“, казао је Вучић.

На питање како схвата ранију изјаву Аљбина Куртија да је Косово шампион демократије, Вучић је приметио: „Рекао је Фридом хаус, немам шта да коментаришем“.

Premijerka Brnabić danas na obeležavanju 15. godišnjice Sive knjige

 

Преузмите андроид апликацију.