Почетна > Србија
Србија

Вучић: Норвежани понудили три решења, потребне промене у јавним предузећима

Председник Србије Александар Вучић потврдио је данас да је завршена студија о развоју енергетског сектора и пренео да су Норвежани понудили три решења, која подразумевају велике промене у јавним предузНовећима.
Фото: Танјуг/Ole Berg-Rusten/NTB Scanpix via AP
Како је пренео новинарима у Ослу, студија је направљенана неколико страница и то једноставно, прецизно, без филозофије за разлику од наших стратегија које се, како каже, пишу на 200 страна.

„Код нас је то списак лепих жеља и оно што се некоме допада, али је најмање шта је то конкретно што треба да урадимо. Овде су јасно рекли шта треба да се уради, шта да се промени уколико хоћемо да будемо успешни. Ово вам је краткорочно, ово вам је средњерочно, ово дугорочно и то је то на неколико страница“, испричао је председник.

Истиче да су први кораци болни, а један од оних који није лак јесу велике промене у јавним предузећима.

Председник истиче да су само за једно од наших четири или пет главних предузећа у сфери енергетике рекли да није неопходна промена руководства, док су за све остале рекли да морамо да променимо људе, да доведемо људе са различитим начином размишљања.

На питање када би то требало да се уради, Вучић каже да је требало јуче.

„У најкраћем могућем периоду, али морамо да знамо шта желимо“, додао је.

Како каже, Норвежанима је српска делегација понудила да неког од њихових људи пошаљу да преузму извршну функцију, што они не раде и претпоставља да не желе да ураде.

„Али, тиме смо желели једну ствар да покажемо да, за разлику од свих других на политичкој сцени Србије, нама то није место за отимање пара и за партијску касу или да буде партијска прћија, нама је то место које треба да буде успешно предузеће које у будућности треба да доноси профит и добробит Србији“, казао је председник Вучић.

Danas počeo Božićni post: Koje su prednosti posta?

 

 

Преузмите андроид апликацију.