Почетна > Србија
Србија

Вучић: Нећемо одустати од националних интереса, али биће све теже

 Председник Србије Александар Вучић поручио је данас да ће наставити да се бори за Србију и њену европску будућност, као и да неће дозволити да се одустане од националних и државних интереса, мали да ће то бити све теже у наредном периоду.
Фото: Танјуг/Зоран Жестић

„Наше је да се боримо за Србију и њену будућност, али да не одустајемо од националних и државних интереса, што ће бити све теже у наредном периоду“, рекао је Вучић у Атини уочи неформалне вечере за лидере региона коју организује грчки премијер Киријакос Мицотакис.

Он је рекао и да за Србију вечерас неће бити баш најлакша ситуација.

Рекао је да ће на скупу бити Аљбин Курти, Бојана Кришто, Димитар Ковачевски, Андреј Пленковић, Томислав Дончев, Јаков Милатовић, Марсел Чолаку, Володимир Зеленски, Маја Санду.

„Није баш најлакша ситуација за нас, али када идете на Европски савет и скупи се њих 27 буде још и теже“, рекао је Вучић.

Он је најавио да ће сутра или прекосутра да се обрати грађанима и да нескривено говори о томе шта се збива.

„Кад неко пита зашто смо у таквој позицији рећи ћу да је то зато што желим да водимо независну, одговорну и самосталну политику, иначе не бисмо имали ниједан проблем да хоћу да будем потрчко и политички патуљак као многи други у Европи“, рекао је Вучић.

Да је тако, како је рекао, не бисмо имали на овквим састанцима никакве проблеме, али би их земља имала.

„Хоћете себи да олаксате или да земља не функционише или да се одрекнете 60 посто човецацнства као потенцијалних пријатеља“, рекао је Вуцић и додао да је питање да ли ћете некоме да служите или да служите свом народу.

„Ја сам изабрао да служим свом народу и зато имамо потескоће. Такву политику не могу да воде ни много јаче земље, а неки мали Вучић је изабрао пут слободе, самосталности и независности“, истакао је Вучић.

Он је рекао и да има трему пред сваки од ових састанака, али да себи каже „нека је и њих пет или 10, ти имаш један гас и твоје је да се бориш за свој народ. Иди и бори се“, рекао је Вучић.

 

Vučić: Sutra ujutru imaću sastanak „u četiri oka“ sa Zelenskim

Преузмите андроид апликацију.