Почетна > Србија
Србија

Вучић: Настављамо да улажемо у културу и обнову култних уметничких здања

Председник Републике Србије Александар Вучић обишао је радове на обнови и реконструкцији сцене „Бојан Ступица“ у Југословенском драмском позоришту (ЈДП) и том приликом поручио да држава наставља да улаже у културу и обнову култних уметничких здања, објављено је данас на инстаграм налогу.
Фото: Танјуг

Према Вучићевим речима, сваки кутак те зграде сведок је историје коју је исписивала позоришна елита ових простора током дугих деценија стваралаштва.

„Управо ове сцене и гледалишта биле су креативни дом врхунских уметника који су у ЈДП уткали цео живот. Њима у част, као и на задовољство пробирљиве публике, реновирамо престижни Театар ‘Бојан Ступица’, како би ЈДП бљеснуо новим сјајем и поново оживео најбоља дела Стерије и Нушића, али и Шекспира, Ибзена и Молијера“, навео је Вучић у објави на инстаграму.

Како је навео, наставља се улагање у културу и обнову култних уметничких здања, јер је жеља да и нове генерације љубитеља позоришне уметности доживе ону врсту фасцинације мајсторским изведбама наших глумаца, какву су имале и генерације пре њих.

Sutra u toku dana toplije i suvo vreme sa sunčanim intervalima, do 14 stepeni

Преузмите андроид апликацију.