Почетна > Србија
Србија

Вучић на обележавању почетка радова на изградњи фабрике Палфингер у Нишу

Председник Александар Вучић присуствује данас обележавању почетка радова на изградњи фабрике аустријске компаније Палфингер у Нишу.
Фото: Танјуг/Владимир Шпорчић

Вучић је одмах по доласку на градилиште започео састанак са представницима Палфингера.

Почетак радова обележава се у Сувом Долу, а присуствују и министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић, директор компаније Палфингер Андреас Клаусер и градоначелница Ниша Драгана Сотировски.

Палфингер је међународна, технолошка и машинска компанија и водећи светски произвођач и пружалац иновативних решења за дизалице и системе подизања.

Користи напредне технологије производње за мобилне кранове и системе подизања.

Компанија планира да уложи више од 35,5 милиона евра у врхунску фабрику компоненти за интерну производњу.

Производна локација у Нишу ће од 2024. године играти важну улогу у постизању амбициозних циљева Палфингера, наведено је на сајту компаније.

Палфингер има око 12.500 запослених, на више од 30 локација и мрежом продаје и услуга са око 5.000 сервисних центара широм света.

Компанија је најавила да ће проширити своју производну мрежу новом локацијом у Нишу на, како је навела, географски идеалном месту.

Фото: Танјуг/Владимир Шпорчић

Медији су раније објавили да ће у тој фабрици, која би требало да почне са радом 2024, бити отворено око 375 нових радних места до 2027. године.

Да ће ускоро почети изградња Палфингера најавио је недавно и сам Вучић, набрајајући колико је фабрика у Нишу довео.

Вучић је за Ниш најавио и фабрику Аристон, а Сотировски до краја године и чешко-белгијску компанија ВГП која се бави изнајмљивањем индустријског простора.

Директор компаније Андреас Клаусер рекао је раније за медије да је Ниш идеално место за ново проиводно постројење због свог квалификованог кадра, стратешке позиције и економске подршке развоју.

„Влада Србије зна како да међународним технолошким компанијама, као што је Палфингер, понуди атрактивне услове за успешно покретање пословања“, изјавио је Клаусер.

Новом локацијом, додао је, компанија Палфингер обезбеђује неопходно проширење производних капацитета, задржавајући висок квалитет у постојећим фабрикама у Бугарској, Хрватској, Словенији и Аустрији.

Vučić danas prisustvuje početku radova na izgradnji fabrike Palfinger u Nišu

Преузмите андроид апликацију.