Почетна > Србија
Србија

Вучић: Моја политика је да самостална политика, а не седење на две столице

Председник Србије Александар Вучић поновио је данас да је његова политика самостална и независна Србија, на европском путу, али која чува своје националне интересе, брине о себи и сама доноси одлуке, а не седење на две столице.
FOTO TANJUG/ RADE PRELIÆ/ bg

„А не да нам неко други одлучује. Погледајте неке друге земље у окружењу, њима одређују и ко ће да им кува кафу у њиховим владама. И то их зову амбасадори неких земаља који код нас не смеју, осим на званичним пријемима, ни да дођу и питају нешто друго“, рекао је Вучић у изјави за српске медије у Будимпешти.

На питање новинара да прокоментарише изјаву Бошка Јакшића да је довео Србију у ћорсокак, а да сада кука јер не може више да седи на више столица, Вучић је одговорио да већ 11 година слуша причу како је дошао крај његовом седењу на две столице.

„Ја никога на обмањујем ни једног секунда. И Јакшићу и овима на западу и овима на истоку кажем једно те исто. Ми имамо једну, српску столицу. Поносан сам на ту столицу и баш ме брига за ваше столице, никоме од нас нису потребне. Ми хоћемо да имамо своју столицу, наша столица је наша полтика, да ми доносимо своје одлуке о политици“, поручио је Вучић.

Како је рекао, наша политика је да доносимо самосталне одлуке, налазимо се на европском путу, али водимо бригу о нашим државним и националним интересима.

„Да ли је то забрањено или бих био добар само ако би био нечиији слуга и испуњавао налоге. Тада бих био добар, шта ће нам онда влада: Поставите онда Јакшића, Миливојевића, Тепић, они ће иовако да испуњавају налоге и рећи погледајте како дивну политику имамо. А Србија је пропадала као што је пропадала од 2000. до 2012. када смо имали послушнике који су испуњавали туђе налоге, а успут су били и потпуно неспособни“, рекао је Вучић.

На питање новинара да прокоментарише писање „Тајмса“ да је Вучић балкански Ал Капоне и Дон Вито Корлеоне, председник Србије је одговорио да то није написао Тајмс, већ посланик Демократске странке Срђан Миливојевић.

„Они су сви у региону ставали у наслов да сам ја Ал Капоне као да је то рекао Тајмс, а не онај идиот, Срђан Миливојевић. Сада замислите да неко мртав озбиљан узима Миливојевића, ставља га у новине и ја сада треба то да коментаришем Срђана Миливојевића. Хвала Тајмсу на другом делу да сам миротворац без којег ни најјачи не могу, то су они рекли“, рекао је Вучић.

Како је додао, тако се води кампања, нађете неког попут Миливојевића кога, како сматра, не слуша нико да бисте искористили да ставите у наслов шта желите.

„Онда се, да вас неко не би тужио, оградите се на тај начин, а у тексту нема ништа, као и обично. Знате колико се ја насекирам због тих тупавих текстова. Из тога гледам које су политичке намере некога, а да о мени пишу лепо забринуо бих се јер бих знао да нисам довољно бринуо о српским националним интересима. Када пишу лоше, знам да поштено и одговорно штитим српске државне и националне интересе“, поручио је Вучић.

Vučić: Izbori u roku od šest ili sedam meseci

 

Преузмите андроид апликацију.