Почетна > Србија
Србија

Вучић: Један од најтежих дана за нашу земљу и народ

Председник Србије Александар Вучић изјавио је поводом најновијих дешавања на КиМ да је данас један од најтежих дана за нашу земљу и народ од 2004. и 2008. године.
Фото: Танјуг/Раде Прелић

Вучић се извинио грађанима што се данас раније није обратио али је требало времена да се све испита шта се догодило на КиМ јутрос, данас током преподнева и послеподнева, како би грађанима могао да саопшти истину и да са друге стране припреми терен за доношење одговарајућих одлука.

“Око 2:46 часова група Срба са КиМ поставила је два камиона као барикаде на северу КиМ, затим долази Косовска полиција која покушава да уклони те барикаде, ту долази до сукоба са Србима који су барикаде поставили и у том сукобу убијен је један (косовски) полицајац и рањено још једно лице”, рекао је Вучић на ванедној конференцији за новинаре у Београду.

Како је додао, у 8:57 часова административни прелази Јариње и Брњак су затворени, а пуцњаве и окршаји и даље трају.

”Једини кривац за све што се дешава на КиМ је Аљбин Курти, мада има и помоћ ових из међународне заједнице, Аљбин Курти је једини који жели сукобе и рат, његова животна жеља је да нас увуче у сукобе са НАТО.

Имали смо цео дан седницу Савета за националну безбедност, одлуке ћемо доносити пажљиво, детаљно их примремити, и са тим одлукама изаћи пред наш народ у данима пред нама, позивамо међународну заједницу да се формира ЗСО и да на северу Срби буду полицајци, јер то је једини начини да Срби више не буду протеривани и да више не буде сукоба.

Лицемерје им је средње име – то је суштина, притисак на Србију док не признамо Косово, али никада вам нећемо признати независно Косово, и разговараћемо увек, увек смо спремни на разговоре”, изјавио је председник.

Novosadski neboderi – gde je Novi Sad „najviši“? (FOTO)

Преузмите андроид апликацију.