Почетна > Србија
Србија

Вучић: Избори важни јер треба да определе пут Србије

Председник Србије Александар Вучић рекао је да су избори важни да би определили пут Србије и да би одговорни људи могли да раде.
Фото: Танјуг/Раде Прелић

„Верујем да ћемо ићи напред и да ће људи да живе боље“, рекао је Вучић синоћ у емисији Ћирилица на ТВ Хепи.

На питање да је опозиција правила политички капитал од несреће која је задесила у мају Србију, а сада од догађаја у Бањској, Вучић је оценио да нема никакве разлике између Ђиласа, Поноша, патротске опозиције, Заветника, ДСС, Двери…и да су сви неуспешни јер мисле да могу да немају политику и да им политика буде само мржња против Вучића.

На питање о томе шта је опозиција искористила, као и о Зорани Михајловић, Вучић је рекао да су искористили то што су државу ударили још једном ножем у леђа, јер нису у фотељи.

„Што удараш земљу и што говориш да је предсеник то организовао да би земљи направила проблеме, а не знас ни где је Бањска. Што то радис и сви ви, каква је то политка“, рекао је Вучић.

Он је поновио и да су страшне ствари што су користили несрећу и убиства деце, и да је у политичком смислу искористио метафору да су хијене.

„То се не ради својој земљи. Не постоји ниједан Албанац који је оптужио Куртија, да пита да ли су Срби морали да буду убијени. Сви су сагласни да је требало много више да буде убијено“, рекао је Вучић.

Каже да је Вилијем Вокер ишао још даље и рекао да је Кфор крив, јер им је део њих побегао, а то је исти Вокер који је говорио све оно за Рачак.

Вучић је рекао и да „стручњаци из деснице“ који су омогућили да Косово постане независно, да се деси погром 17. марта, да 85 земаља призна независно Косово, сада кажу да би ушли са војском.

„Да ли би то стварно урадио, тек тако, и онда шта. Да ли би ишао у војску или би децу послао у Француску“, упитао је Вучић.

Он је питао и шта је резултат тога и зашто обмањују народ.

„Или дајете све унапред као што је вечерас Грбовић рекао. Скините доњи веш, да би Србија ишла напред, оне празне приче, прихватите шта су вам наредили“, додао је Вучић.

Истакао је да је важно да се око главних питања постигне заједничка платформа и да се подиже земља.

„Раде се клинички центи, али хоће људи у сваком месту да имају мамограф и скенер, магнетну резонанцу. То морамо да завршимо, да смањујемо морталитет, да лечимо и децу боље и старије. Да улажемо више да људи осете да бринемо о њима“, рекао је Вучић и најавио да ће 14. октобра бити отворен пут Рума-Шабац.

Vučić: Predstoji velika poseta Kini, biće potpisano više od 30 ugovora

 

Преузмите андроид апликацију.