Почетна > Србија
Србија

Вучић: Истинско пријатељство између Србије и Египта

Председници Србије и Египта, Александар Вучић и Абдел Фатах ал Сиси разговарали су у четири ока нешто дуже него што је било предвиђено, а након тог разговора уследио је састанак делегација две земље.
Фото: Танјуг/Дарко Војиновић

Делегације предводе Вучић и ал Сиси, а председник Србије је на почетку тог састанка рекао да жели да се продубе сарадња и пријатељство Србије и Египта.

„Осетили смо истинско пријатељство према нашој земљи, а надам се да сте и ви осетили наше искрено пријатељство“, рекао је Вучић.

Навео је да су разговарали о важним темама и договорили да две владе и минситри обе земље раде даље на свим споразумима, као и на уговору о слободној трговини.

„Зашто бисмо куповали скупље, када можемо без царина“, констатовао је Вучић и додао да разговарали о сарадњи у областима пољоприведе, војске и здравства.

Међу министрима који присуствују састанку су Бранко Ружић, Маја Гојковић, Никола Селаковић, Ирена Вујовић, Бранислав Недимовић, Татјана Матић, док египатску делегацију представљају министар спољних послова Самих Шукри, министарка трговине и индустрије Невин Гамеа.

После састанка делегација, председник Србије Александар Вучић уручиће египатском председником одликовање, а Вучић и ал Сиси ће потписати Заједничку декларацију о успостављању стратешког партнерства између Србије и Египта и присуствовати потписивању још 12 споразума о сарадњи између две земље.

Након потписивања споразума, планирано је да се Вучић и ал Сиси обрате медијима.

За данас је планирано и да се одржи Српско – египатски бизнис форум, а привредницима две земље ће се на отварању обратити председници Вучић и ал Сиси.

Vučić: Al Sisi posetom učinio Srbiji veliku čast

Преузмите андроид апликацију.