Почетна > Србија
Србија

Вучић: Договор о завршетку процеса осигурања заједничких радних дозвола

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да је у Верони, на састанку са председником Владе Албаније Едијем Рамом и председником Владе Северне Македоније Димитром Ковачевским, постигнут договор о завршетку процеса осигурања заједничких радних дозвола између три земље, чланице Отвореног Балкана.
вучић
Фото: Танјуг/ Јадранка Илић

„Разговарали смо и о пријему нових идентификационих картица и сва тројица смо се сложили да ћемо моћи да направимо напредак у наредним месецима по том питању. Договорили смо се о завршетку процеса осигурања радних дозвола и то би била основа, усуђујем се да кажем, основа економске сарадње између свих нас“, истакао је Вучић на конференцији за медије након састанка са Рамом и Ковачевским у оквиру иницијативе Отворени Балкан, који је одржан у градској скупштини града Бардолини.

Додао је да је са премијерима разговарао о томе како помоћи обичним људима и како отклонити све препреке и омогућити слободну трговину и слободан проток робе и људи.

„Разговарали смо о многим важним питањима како би све припремили пре почетка летње сезоне. Мислим да ће бити веома важно. Такође, разговарали смо и о многим другим питањима, попут оних која се тичу безбедности хране“, рекао је Вучић.

Додао је и да је са Ковачевским и Рамом разговарао и о усаглашавању око идентификационих докумената који ће убрзати преласке преко граница.

„Такође, причали смо и пријему нових индетификационих картица и сва тројица смо се сложили да ћемо моћи да направимо неки напредак по том питању у наредним месецима“, рекао је Вучић.

Додао је да је трговинска размена између Србије и Северне Македоније све већа и већа, и да је у последње три године порасла за неких 50 одсто.

„Највећа препрека нас на Западном Балкану су границе, јер када имате камион који превози неку врсту робе, они 30 одсто времена возе, а 70 одсто проведу на границама“, истакао је Вучић.

Vučić: Učinićemo sve kako bismo omogućili slobodnu trgovinu na Zapadnom Balkanu

Преузмите андроид апликацију.