Почетна > Србија
Србија

Вучић доделио медаље припадницима МУП-а

Председник Србије Александар Вучић доделио је данас признања заслужним припадницима полицијским службеницима поводом Дана МУП-а и Дана полиције.
Фото: Танјуг/Тара Радовановић

Вучић је доделио 12 медаља за заслуге, посвећеност служби и храброст.

Златну медаљу за заслуге добио је начелник Службе за борбу против дрога УКП, Радомир Поповић, сребрну медаљу Александар Радосављевић из Специјалистичког тима за спасавање из рушевина, а бронзану Данка Савић из Секретаријата.

Златну медаљу за посвећеност служби добили су је Оливера Марковић Кечевић из Одељења полиције, ПУ у Пријепољу, Иван Цвијовић, помоћник начелника ПУ за град Београд, Радослав Репац, командант ПЈП ПБ, као и Драган Бисенић из СБОК-а.

Златну медаљу за храброст добио је Вељко Марић, вођа интервентне патроле у ПИ Миријево, ПС Звездара.

Председник Вучић је претходно заједно са министром унутрашњих послова Братиславом Гашићем испред Меморијалног зида положио венац припадницима МУП-а који су изгубили живот током сукоба 90-их година.

Претходно је у Палати “Србија” одржана манифестација поводом обележавања Дана Министарства унутрашњих послова и Дана полиције којој је присуствовао председник Србије Александар Вучић.

Манифестација је почела интонирањем државне химне, након чега су председник Вучић и министар унутрашњих послова Братислав Гашић примили рапорт.
Вучић се потом поздравио са припадницима полиције и МУП који су стајали у строју.

“Радите тежак, али веома озбиљан и одговоран посао и колико год свако од нас налазио неку замерку полицији, на крају зависимо од полиције, позивамо полицију и са вама се осећамо сигурније и безбедније”, рекао је Вучић обраћајући се припадницима МУП-а уочи почетка манифестације.

Он је припадницима полиције захвалио на уложеном труду и енергији.

“Покушаћемо да вам омогућимо као претходих година да увек имате нешто виши стандард, а верујем да ћемо ове године моћи то да учинимо у још већем обиму”, рекао је председник.

Вучић је на централној манифестацији у Палати Србија присуствовао и отварању новог, најсавременије опремљеног Командно–оперативног центра Министарства унутрашњих послова.

Том приликом, истовремено, из полицијских центара у Београду, Нишу, Крагујевцу и Новом Саду, 1.304 млада полицајца свечано су положила заклетву коју су Вучић и Гашић пратили путем видео–линка.

У склопу церемоније обележавања Дана Министарства и Дана полиције, у којој су учествовали припадници полиције опште надлежности, криминалистичке и саобраћајне полиције, ватрогасно-спасилачких, као и специјалних и посебних јединица МУП-а, Вучић је са Гашићем обишао тактичко-технички збор возила која су Министарству додељена током ове и прошле године.

Evo koliko novca vam je potrebno za kupovinu letnje garderobe

Преузмите андроид апликацију.