Почетна > Србија
Србија

Вучић: Циљ је избацивање Србије и непослушних Срба са КиМ за сва времена

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да чак и ако се смири тренутна ситуација на КиМ, десиће се нешто ново за 15 или 30 дана, јер је циљ Приштине избацивање Србије са КиМ за сва времена, као и „непослушног српског народа“.
Фото: Танјуг/Дарко Бандић

Он је након састанка са патријархом српским Порфиријем рекао да се зато дешава криминализација Срба.

„Имајући у виду геополитичку ситуацију, као и то да желе да нас згроме и здробе због ситуације са Русијом и Украјином немојте имати сумње да ће се то наставити. Нисам сигуран да ћемо успети то да превазиђемо, јер разговарамо са неким ко не жели да чује ниједан аргумент“, рекао је Вучић и поручио Приштини да не хапси људе само зато што им се не свиђају.

Према његовим речима, у току су разговори са међународним представницима, који се одвијају и у овом тренутку.
„Покушавамо да сачувамо мир, да се изборимо за мир, дођемо до компромисног решења. Те хистеричне претње да ће нас (премијер привремених приштинских институција Аљбин) Курти напасти, да нећемо добити ништа… Схватили смо и по саопштењу за патријарха, срам вас било све. Наставићемо да се боримо за мир, проналазимо компромисна решења“, рекао је Вучић.

Он је поновио да је ноћас разговарао са Србима са КиМ и да је спреман у било ком тренутку да иде у Рашку или Куршумлију како би опет разговарао са њима, како би Срби дочекали божићне празнике у својим кућама.
„Да ли ћемо добити прозор кроз који можемо да се провучемо видећемо“, рекао је он.

Вучић се захвалио Републици Српској и Милораду Додику на подршци Србији и народу, као и патријарху Порфирију, „на речима утехе и молитвама подршке и помоћи нашем народу“.

„Поздрављам наш народ на КиМ и шта год радили Србија је уз њих. Нема предаје Србија је уз вас“, поручио је Вучић.

Predsednik Vučić sutra sa patrijarhom Porfirijem u Patrijaršiji

Преузмите андроид апликацију.