Почетна > Србија
Србија

Вучић: Борили се да сачувамо наш народ на Косову и Метохији и за мир, Албанци не могу ништа на северу

Председник Србије Александар Вучић изјавио је, поводом најновијих дешавања у вези са КиМ, да се наша држава борила да сачува српски народ на КиМ, али и да сачува мир.
Фото: Танјуг/Раде Прелић

„Борили смо се истовремено да сачувамо мир и то није увек једноставно, то овога пута није било ни мало лако. Не траје то од јуче, такве ситуације због једног инцидента или неколико, већ се годинама то припрема и годинама неко потцењује стање духа српског народа на КиМ и годинама не слушају шта Срби говоре и не желе да виде шта је то што преживљавају, једнако на Западу колико и Албанци“, рекао је Вучић гостујући синоћ на ТВ Прва.

Истакао је да Албанци раде још горе ствари него што смо ми некада радили у сопственој свести не разумевајући потребу да са Албанцима направимо договор.

„Мислили смо да све силом може, а Албанци сада то раде пута два. И мисле да је то могуће, није. Народ да победите не можете. И вечерас се играју, мисле да не знамо, шаљу једну екипу косовске полиције да пређе из јужног у северни део Митровице, намерно провоцирају људе. Поставили су два пункта Росу код Грабовца и Газивода. Па неког заустављају, провоцирају“, рекао је Вучић.

Истакао је да не разумеју да немају снагу на северу КиМ.

„Нико се није уплашио Албанаца. Људи једино не желе да уведу цели сукоб са НАТО. Албанци могу да доведу светог Петра, кога хоће, они на северу не могу ништа. Они нису снажнији од Срба“, истакао је Вучић.

Данас претежно сунчано, у новогодишној ноћи и до 8 степени

Преузмите андроид апликацију.