Почетна > Србија
Србија

Вучевић: Војска Србије спремна, способна и обучена

Потпредседник Владе и министар одбране Милош Вучевић обишао је данас припаднике Војске Србије који се налазе у гарнизону Рашка у оквиру вежбе „Маневри 2022“ и поручио да је Војска Србије спремна, способна и обучена да изврши сваки задатак и сваку наредбу председника Републике и врховног команданта и државног руководства.
Фото: Танјуг/Министарство одбране и војска Србије

Министар је обишао припаднике Војске заједно са начелником Генералштаба Војске Србије генералом Миланом Мојсиловићем, након чега је одржан састанак са најодговорнијим старешинама наше Војске и обиласка јединица у касарни „Стефан Немања“.

На састанку је закључено да је стање у јединицама Војске Србије на високом нивоу, односно да су припремљене, обучене, опремљене, да је морал на највишем нивоу.

Вучевић је истакао да је Војска Србије као гарант безбедности и очувања суверенитета и независности Србије спремна, способна и обучена да изврши сваки задатак и сваку наредбу председника Републике и врховног команданта и државног руководства, те да са поносом може да каже да је Војска Србије увек тамо где је најодговорније и најпотребније, односно увек уз свој народ чувајући своју државу.

Током обиласка министар је разговарао са старешинама и војницима који су га известили о стању у њиховим јединицама и досадашњим активностима на припреми и реализацији вежбе.

Na Jarinju do 13 časova izrečeno 40 opomena zbog tablica

Преузмите андроид апликацију.