Почетна > Србија
Србија

Вучевић: Војска Србије биће додатно оснажена дроновима камиказама

Министар одбране Милош Вучевић изјавио је данас да ће Војска Србије (ВС) бити додатно оснажена дронавима камиказама који ће Србија купити од једне фирме из Уједињених арапских емирата, а што је договорено на Сајму наоружања у Абу Дабију.
Фото: Танјуг/Министарство одбране и Војска Србије

Вучевић, који је био на највећем сајму наоружања у свету са председником Александром Вучићем, рекао је за РТС да бисмо тиме драматично повећали убојиту моћ наше војске.

„Истовремено, наша наменска индустрија развија беспилотне летелице у Србији. Њима боље наводите своју артиљерију, задајете смртоносне ударце онима који желе да вам науде на местима које не очекују“, казао је Вучевић.

Он је додао да у у Абу Дабију имали састанак где су договорена додатна издвајања за ВС и наменску индустрију.

„Свет је заинтересован за муницију, све је продато и могли би пута десет да продамо. Тамо смо добили понуду од Египћана да купе годишњу производњу. А нама су капацитети сви заузети, не можемо више да произведемо. Зато ћемо морати да отварамо нова радна места, нове погоне. Ово је велика историјска шанса“, истакао је министар.

Нагласио је да је Србија имала значајно присуство на Сајму у Абу Дабију, а да су пријатељски односи председника Србије Вучића са шеиком Мухамедом Бин Заедом допринели да посети наш штанд и задржи се на њему преко сат времена.

„А посетио је само неколико штандова. Чињеница је да Србију виде као озбиљног партнера и државу која води одговорну политику“, нагласио је Вучевић.

Говорећи о позиву који је расписан за пријаву за специјалне јединице, Вучевић је рекао да конкурс траје до 31. марта и позвао све момке и девојке до 30 година да се пријаве и тестирају себе.

Додао је да су првог дана имали неколико стотина упита.

„То је крем наше војске. Поред снажног сегмента патриотизма и емоција према својој земљи, држава нуди веома добре услове за рад у њима. Плата је почетна 220.000 динара, а када на то додате дежурства, теренски рад, ноћни рад. Могу да раде на свом образовању. Ја верујем у овај пројекат и као министар одбране апсолутно сам спреман да га реализујем“, казао је министар.

Он је одбацио тврдње да све то много кошта и запитао колико кошта слобода, мир и отаџбина.

„Да не бисмо плаћали туђу војску, да не бисмо изгубили државу, то је инвестиција у све нас“, поручио је Вучевић.

Говорећи о дањашњем отварању нове фабрике немачке компаније Континентал у Новом Саду, Вучић је рекао да је то сјајна вест и да ће то бити најмодернија, најснажнија фабрика са најсавременијом технологијом.

„Од производње и извоза ми наплаћујемо порезе, а из тих пореза асфалтирамо улице, градимо школе, болнице, улажемо у војску. Континентал улаже у најсавременију технологију у Србији и верује у наше раднике. То је одлична економска вест и снажна политичка порука и позивница за друге инвеститоре, говоримо о Немачкој и Јапану, а управо је значајан прилив из тих држава“, истакао је Вучевић.

Додаје да је капитал најплашљивија категорија и да не иде тамо где није сигурно, где не постоји владавина права и где немате људски потенцијал.

„Долазак Континентала, и не само њих, јесте сигнал да је Србија право место за инвестиције. Он ће бити вероватно највећи извозник из Србије, а то утиче и на однос увозно-извозне компоненте у Србији. У тој фабрици ради тренутно 350 радника. Само у НС у Континенталу ради 1350 људи, готово 1000 инжењера. Има места за све људе. Оно што је најлепше писаће „Made in Serbia“, истакао је министар.

Vučić danas na otvaranju fabrike Kontinental u Novom Sadu

Преузмите андроид апликацију.