Почетна > Србија
Србија

Вучевић се састао са Жиофреом, Србија поуздан партнер ЕУ

Министар одбране Милош Вучевић састао се са шефом Делегације Европске уније у Србији Емануелеом Жиофреом, којем је прено да је Србија поуздан партнер у спровођењу Заједничке одбрамбене и безбедносне политике ЕУ.
Фото: PrtSc/Instagram/milosvucevic_odbrana

Министар Вучевић је истакао да је Србија као партнерска држава до сада учествовала у укупно шест мисија и операција Европске уније, док ће током 2023. године Војска Србије други пут бити у приправности под окриљем Борбене групе HELBROC, саопштило је Министарство одбране.

„Србија као аспирант на чланство у Европској унији предвидљив је и поуздан партнер у спровођењу Заједничке одбрамбене и безбедносне политике ЕУ“, указао је Вучевић.

Како је наведено, министар Вучевић указао је на опредељеност Србије да, као војно неутрална држава, непрестано побољшава систем одбране ради достизања способности за ефикасан одговор на изазове и претње безбедности од значаја за одбрану.

Он је захвалио Делегацији Европске уније на подршци у досадашњем току реализације пројекта „Јачање капацитета Републике Србије у области разминирања и уништавања неексплодираних убојних средстава“.

Саговорници су позитивно оценили пројектну сарадњу, која, уз финансијску подршку Европске уније, бележи значајан позитиван тренд у протеклом периоду и обострано закључили да постоји спремност да се сарадња настави у наредном периоду, наводи Министарство одбране.

Srpska lista neće učestvovati na izborima za predsednike četiri opštine na severu KiM

Преузмите андроид апликацију.