Почетна > Србија
Србија

Вучевић: Шапића чека много посла, има подршку свих у СНС

Градоначелник Новог Сада и потпредседник СНС Милош Вучевић изјавио је данас да верује да ће кандидат СНС Александар Шапић у понедељак бити изабран за градоначелника Београда.
Фото: PrtSc/Instagram/milosvucevic_gradonacelnik

Он је истакао да Шапића и негов тим чека много посла и указао да може да рачуна на подршку свих у СНС.

Вучевић је казао да је Председништво подржало предлог Градског одбора СНС у Београду и да је “природно“ што је СНС кандидовао Шапића за ту функцију будући да је, подсетио је, био први на листи СНС за београдске изборе.

“Шапића и његов тим чека много посла. Да наставе и убрзају започете инвестиције, а верујем да је Шапић спреман за то“, рекао је Вучевић за ТВ Пинк.

На питање о медијским спекулацијама о односу Шапића и досадашњег заменика градоначелника Горана Весића, Вучевић је казао да нема нетрпељивости и да је природно да постоији конкуренција идеја, као и да свако има своје место у странци и политичком животу.

’’Сигуран сам да ће Весић наставити свој политички рад, видећемо у каквом формату, где и како то је и на њему и на странци да одлучују у наредном периоду“, казао је Вучевић.

На питање о формирању нове владе, указао је да избори још трају и да због захтева дела опозиције у међустраначком дијалогу и нових правила, изборни процес није завршен и да се 23.јуна поново гласа на једном бирачком месту у општини Бујановац.

Вучевић је казао да, док се не заврши изборни процес, не може бити конституисана скупштина и председник републике не може да започне консултације са парламентарним групама око мандата за састав нове владе.

“Влада у овом тренутку није тема, али надам се да ће се до краја јула ући у конституисање парламента. Било је преурањено да на Председништву разговарамо о влади. СНС није почела унутарстраначке разговоре нити са другим странкама“, рекао је Вучевић и додао да постоје ургентније теме које се директно тичу живота грађана.

Истакао је да је најављено повећање плата и пензија између 18 и 20 одсто највећа инвестиција у Србији и најважнији “друштвено-инфраструктурни пројекат“ нагласивши да држава показује да ниједна група грађана, посебно најугроженији, нису заборављени и да се о свима води рачуна.

”Србија у глобалним околностима има економнског потенцијала да направи највеће повећање плата и пензија у последњих неколико деценија“, рекао је Вучевић.

Додао је да државу чекају разговори са Унијом послодаваца и синдикатима о минималној заради и да се очекује повећање минималца између 12 и 15 одсто.

Вучевић је казао да Србију чека велики изазов када су у питању енергентни и да треба да обезбеди преосталу количину гаса, али и струју и нафту истичући да је, да би се то постигло, потребно да се формира “српска влада“ која неће бити на услузи амбасадама ни запада ни истока и која ће радити у корист грађана.

Оценио је да је и актуелна влада “сасвим добро радила“, али да Србији треба влада која ће бити спремна да се ухвати у коштац са новим изазовима.

“За народ је најважније да ће да расту пензија, минималца, да Србија обезбеди довољно струје и нафте, да имамо гаса и хране, а ко ће да седи на којој министарској фотељи, то је мање битно“, навео је Вучевић.

Ускоро „швајцарска формула плус“ за веће пензије у Србији

Преузмите андроид апликацију.