Почетна > Србија
Србија

Вучевић открива детаље о нападу на председника: Велике патриоте, а ни војни рок нису одслужили

Министар одбране Милош Вучевић говорио је данас у Новом јутру на телевизији Пинк о нападу који се спремао на председника државе Александра Вучића, новим превирањима на Косову, притисцима на Србију и спремности војске.
Фото: Танјуг/Министарство одбране и Војска Србије

Вучевић је истакао да нико није желео да види сцене које су се десиле на Дан државности, велики духовни празник Сретење, када Србија слави свој устанак и Милоша Обреновића, као и први Устав.

Поруке са скупа су биле опасне, али нису на делу били само десни ектремисти већ и партије десног блока

– Ви не можете да идете да растурите државу и претите да ћете да некога убијете. Не може нико да иде да растура државу. Имали смо сцене да неко не поштујући то, а под формом да је велики патриота, креће у поход који није нимало демократски. Поруке су биле опасне, озбиљне, али то нису само десни екстремисти. Било је ту људи у официјалним политичким странкама, опозиционим партијама са крајњег десног блока. Добили су неки вид подршке дела грађана наше државе, иако су ти после избора били спремни да направе коалицију с онима који мисле да је Косово независно. За једне стране говоре стално да је Вучић издајник, да нешто треба да потпише. Имали би причу за напад, а не би били одговорни. С леве стране имате нападе да прихватимо да је Косово независно, да се окренемо ка Западу, да уведемо санкције Русији. То је као да имате путнике који трче с једне на другу страну на броду и никако да уравнотеже брод и преброде све таласе. Ви не можете да идете да растурите државу и претите да ћете да некога убијете.

Већина најгласнијих лажних патриота, како је открио министар нема одслужени војни рок.

Вучић: Никада снажнији захтеви Европљана и САД за формирање ЗСО

Преузмите андроид апликацију.