Почетна > Србија
Србија

Вучевић обишао 98. ваздухопловну бригаду: Оснаживање војске биће настављено (ФОТО)

Министар одбране Милош Вучевић, приликом данашњег обиласка 98. ваздухопловне бригаде на војном аеродрому „Морава“, поручио је да ће Србија наставити са оснаживањем ваздухоплоства и војске.
Фото: Министарство одбране и Војска Србије

У саопштењу Министарства одбране наводи се да је Вучевић истакао да је свестан свих изазова са којима треба даље да се ради.

Вучевић. који је и потпредседник Владе, у обиласку бригаде био је са командантом Ратног ваздухопловства и ПВО генерал-потпуковником Душком Жарковићем, а тако је започео посету Рашком управном округу.

Фото: Министарство одбране и Војска Србије

„У разговору са пуковником Драганом Мрдаком, командантом 98. ваздухопловне бригаде и осталим командантима и командирима, уверио сам се какво је стање у бригади. Разговарали смо о оним проблемима, питањима и изазовима са којима се Војска Србије, па и ова бригада суочавају, као што су нови људи – пилоти и авиомеханичари, као и о питањима набавке нове опреме, нових летелица и инфраструктурним задацима који су пред нама“, рекао је он.

Фото: Министарство одбране и Војска Србије
Додао је да се уверио да је Војска Србије, 98. бригада и цео вид Ратног ваздухопловства и ПВО напредовао претходних година и добијао нешто што раније Србија није имала.

„Кренуло се у правом правцу, уводило се савремено наоружање и војна опрема. Верујем да ћемо имати добре вести за Војску Србије, рекао бих и за целу државу да ће нам стићи нова опрема, ново наоружање и да ће цела Војска Србије, Ратно ваздухопловство и ПВО, тиме и 98. ваздухопловна бригада бити снажнија“, поручио је Вучевић.

Фото: Министарство одбране и Војска Србије
Истакао је да ће се руководство Србије трудити да ствара још боље услове, да има нове младе пилоте, авиомеханичаре, подофицире и војнике.

„Да завршимо инфрастуктурне радове, да опрема која је скупа, квалитетна, убојита буде чувана у најбољим условима у инфраструктури какву она заслужује да има. Задовољан сам и поносан, а свестан свих оних изазова са којима треба даље да радимо“, закључио је Вучевић.

Фото: Министарство одбране и Војска Србије
Током обиласка приказан је део летачке обуке припадника бригаде, а Вучевић је обишао тактичко-технички збор дела наоружања и војне опреме.
Фото: Министарство одбране и Војска Србије

Министру је приказан и рад на одржавању ваздухоплова где се уверио о степену оспособљености људства за одржавање свих врста ваздухоплова у бригади, а обишао је и радове на изградњи новог хангара.

Најлепши дворци Војводине (други део)

Преузмите андроид апликацију.