Почетна > Спорт > Кошарка
Кошарка

Вучевић: Навикавао сам се на нову улогу у булсима, одговара ми брза кошарка

Кошаркаш Чикаго булса и репрезентативац Црне Горе Никола Вучевић започиње своју другу сезону у клубу из ветровитог града. Вучевић каже да је прошлу сезону искористио да се навикне на потупно нову улогу у тиму у односу на претходни део каријере.
Фото: Танјуг/AP/Morry Gash

Никола Вучевић је пре Чикаго булса већ имао десeтогодишње искуство у НБА лиги играјући за Филаделфију севентисиксерсе и Орландо меџик.

Прошле године прешао је у редове Чикаго булса у којима је морао да се привикава на потпуно нову улогу.

„Требало ми је времена да се уклопим и да упознам нове саиграче. Први пут у каријери нисам прва опција, носилац игре. Како је сезона одмицала, све ми је боље ишло“, наводи Вучевић.

Сматра да ће му предстојеће сезоне бити лакше пошто, како каже, боље познаје своје саиграче, додајући да очекује добру сезону.

Напомиње да екипа није претрпела веће измене додајући да је словеначки репрезентативац Горан Драгић одлучио да се придружи екипи пошто му се допало шта му је рекао о булсима.

Вучевић каже да се Драгић распитивао код њега када је добио понуду од клуба.

Драгића описује као играча који зна како се побеђује и да је управо неко такав био потребан чикашком НБА лигашу.

Истиче да су добри пријатељи и сматра да ће то помоћи обојици и у самој игри.

О Евробаскету

Сматра да је протекло Европско првенство пружило квалитетну игру и да га је обележило доста изненађујућих резултата.

„Европско првенство је специфично после фрупне фазе следе елиминације. Фаворити су имали лош дан у лошем тренутку. То је био случај са Србијом, Словенијом и Грчком“, каже Вучевић.

Указује на то да су Шпанци, како је првенство одмицало, све боље играли. „У врху су 20 година, знају како се освајају медаље“.

Игра кад је почињао VS актуелна кошарка

На питање да ли се НБА лига променила од када је Вучевић први пут заиграо на америчком тлу, каже да се сад игра попуно другачје.

„То је тада била класична кошарка с два висока играча, један центар, једна четворка, а често се дешавало да су обојица у рекету. Данас сви играју споља, тражи се од сваког шут за три поена. Много брже се игра, на већи број поена, има више простора и не дозвољава се прљава игра као пре“, наводи Вучевић.

Наглашава да је на играчима да се на то адаптирају. „Мени актуелни стил одговара јер имам доста простора, високи играчи се користе и споља и на другим позицијама на терену“.

Што се тиче шута за три поена, Вучевић каже да је најважније вежбати. Чак и они који имају природни таленат морају да вежбају свакодневно. Нема другог начина осим константног понављања што важи и за друге сегменте игре, закључује Вучевић у разговору за РТС.

Nikolić: Jokić i Bogdanović postali su igrači u Srbiji

Преузмите андроид апликацију.