Почетна > Србија
Србија

Вучевић и Мојсиловић посетили војнике у Копненој зони безбедности

Потпредседник Владе и министар одбране Милош Вучевић и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић обишли су данас, на Божић припаднике Војске Србије у бази „Добросин“ у Копненој зони безбедности.
Фото: Танјуг/Министарство одбране и војске Србије

Вучевић и Мојсиловић су се уверили да припадници Војске Србије из састава Четврте бригаде копнене војске професионално и одговорно реализују задатке на обезбеђењу административне линије и контроли Копнене зоне безбедности, саопштило је Министарство одбране.

Вучевић је честитао празник и захвалио официрима, подофицирима и војницима што и на велики празник, далеко од својих породица, чувају мир и безбедност Србије.

„Уверили смо се да јединице Војске Србије, конкретно Четврта бригада копнене војске и данас на велики празник, када већина грађана проводи време у својим топлим домовима, обавља своје задатке, врши своје дужности чувајући отаџбину Србију, чувајући безбедност и сигурност свих грађана Србије“, истакао је он.

Министар одбране рекао је да је поносан и захвалан на свим извршеним задацима у претходној години, али и на оним задацима који их тек очекују.

„За Војску Србије нема празника, нема слободног дана, нема одмора, већ сваки дан део јединица је увек на задацима у циљу заштите суверенитета Србије и чувању безбедности свих њених грађана“, нагласио је Вучевић.

Данашња посета била је и прилика за разговор Вучевића са припадницима Војске Србије о организацији живота и рада у бази “Добросин”, а приказана је и припрема органа обезбеђења за упућивање на задатак.

Командир базе “Добросин” капетан Јанош Кардош информисао је министра одбране и начелника Генералштаба о додељеним задацима у одсеку одговорности базе „Добросин“.

Vučević: Zgrožen sam brutalnim nasiljem i ranjavanjem dvojice Srba kod Štrpca

Преузмите андроид апликацију.