Почетна > Србија
Србија

Вучевић: Фрушкогорски коридор ће препородити Срем

Председник Владе Републике Србије Милош Вучевић изјавио је данас, приликом обиласка радова на тунелу „Иришки венац”, да ће пројекат Фрушкогорског коридора препородити Срем.
FOTO TANJUG/ NENAD MIHAJLOVIĆ/ bs

„Динамика се прати и радови иду како треба. О безбедности се води рачуна о сваком детаљу. Посебно ме обрадовало што смо убрзали пробијање тунела, треба нам четири месеца за нешто за шта је раније требало девет. Овај тунел доноси конкретно заштиту Националног парка Фрушка гора, неће се ићи кроз парк и неће бити емисије штетних гасова. Велика ствар за Ириг и Срем, коридор ће га препородити“, истакао је Вучевић, који је радове обишао заједно са министром грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Гораном Весићем.

Весић је навео да је тунел „Иришки венац“ дуг 3,5 километра и да ће бити најдужи у Србији.

„Урађено је 52 одсто. До септембра 2026. биће завршен коридор осим радова на Булевару Европе. Колико ће ово значити људима који живе овде, показује чињеница да ће овај тунел променити начин живота. Ово је доказ како заједно можемо да урадимо велике ствари“, рекао је Весић.

Амбасадор Кине у Србији Ли Минг захвалио се премијеру Вучевићу и министру Весићу на ангажованости око пројекта.

„Задовољан сам и што Србија напредује по питању инфраструктуре. Верујем да уз помоћ премијера и свих нас, можемо да завршимо коридор у датом року. Ово ће бити најдужи тунел у целој Србији“, навео је Ли Минг.

Обиласку тунела присуствовали су и директор „Коридора Србије“ Александар Антић и градоначелник Новог Сада Милан Ђурић.

Vučević: Ne smemo da zaboravimo heroje sa Košara

 

Преузмите андроид апликацију.