Почетна > Нови Сад
Актуелно Нови Сад

Вучевић: Дошли политички активисти да направе инцидент

Људи који су протестовали у Новом Саду су политички активисти који су дошли да направе инцидент, поручио је данас градоначелник Новог Сада Милош Вучевић.
Фото: Танјуг/Град Нови Сад/Сергеј Цуковић

„Није никакав народ изашао на улицу, изашла је једна група политичких активиста који се селе из града у град као путујући циркус по потреби, у зависности где је нека политичка тема, па су тако видели прилику да направе циркус у вези са Скупштином града на којој се одлучивало о нечему што је потпуно редовно“, рекао је Вучевић за ТВ Пинк говорећи о протесту који је у четвртак одржан у Новом Саду, против усвајања Генералног урбанистичцког плана тог града до 2030. године.

Он је навео да је тај план стратешки документ, који није тајни, те да предвиђа стратешке смернице како ће се град развијати у наредним деценијама.

„Говоримо о томе да су све странке учествовале на протесту, и Ђиласова, Јеремићева, Демократска странка, чак су и Двери позвале на протест и 15 квази еколошких невладиних организација“, рекао је Вучевић и додао да су они политички активисти, који су „дошли да направе инцидент“.

Вучевић каже да су они против мостова и градње, те да неће да причају о урбанистичком плану.

„Полиција је била изложена насиљу, отимали су штитове полицајцима, знате шта значи симболички када се отме штит полицајцу, то је напад на државу“, поручио је Вучевић.

Група грађана и активиста у Новом Саду месецима су се противили усвајању тог урбанистичцког плана, јер сматрају да је направљен по мери инвеститора и да води уништавању града.

Danas veoma toplo do 41 stepen

 

Преузмите андроид апликацију.