Почетна > Србија
Србија

Вучевић: Без притиска, сачекајмо седницу председништва странке

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић изјавио је да данас да ће на седници Председништва СНС једна од тема бити састав коалиције која ће формирати будућу владе.
Фото: Prt.Sc/Instagram/milosvucevic_gradonacelnik

„Очекујем да СНС позове мањинске странке, да влада буде инклузивна више него пре. Треба да донесемо одлуку идемо ли у коалицију са СПС-ом и Јединственом Србијом, и можда са још неким странкама“, рекао је Вучевић новинарима у Новом Саду.

Он верује да ће се изаћи са тимом који је јединствен у заштити државе и грађана.

„Ако буде долазило до неких промена у Новом Саду, ја ћу то поделити са јавношћу. Изаћи ћу са предлозима пред скупштину и странку и покушати да их образложим. Не бих да прејудицирам и правим притисак на друге људе непотребно, или пре времена. Сачекајмо шта ће бити“, рекао је Вучевић.

Додао је да ће, ако до тог момента дође, реферисати шта је затекао у Новом Саду 2012, а шта у граду оставља.

„Суд историје ће донети оцену о мени“, сматра Вучевић.

Он је указао да је, пре свега, важно питање политике коју ће спроводити будућа влада.

Вучевић је навео и да ће се на седници Председништва говорити и о Косову и Метохији, шта нас чека 1. септембра, додајући да сада САД улазе енергичније у процес тражења компромисног решења.

Поручио је да следећу владу чека огромна одговорност и да неће бити лако.

„Сви треба добро да размисле и да ставе прст на чело шта је то што могу да ураде. Неће бити лак период који је пред нама. У Србији је увек изазовно, али овога пута је веома сложена ситуација због више аспеката, питања КиМ, енергената, сарадње са ЕУ, за коју нисмо сигурни коју стратегију има за Западни Балкана, рат у Украјини“, рекао је Вучевић.

Седница Председништва СНС биће одржана данас у 17 сати, а према ранијим најавама председника Александра Вучића, два кандидата из СНС за премијерско место су Ана Брнабић и Милош Вучевић.

U oktobru počinju vađenja vojnih brodova sa dna Dunava

Преузмите андроид апликацију.