Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Врло лако: Природан начин који би могао да вам помогне да смањите опадање косе

Опадање косе мука је свим женама, а многи су се жалили и након прележаног корона вируса или након трудноће. Чињеница је да је коса битна како женама тако и мушкарцима, а да не бисте морали да пресађујете своју далако на време покушајте да урадите све што је у вашој моћи.
Фото: Pexels/Jill Wellington

Све више људи се сусреће са проблемом губитка косе, а о цени препарата који помажу код овог проблема су углавном астрономске. Зато вам ми откривамо неколико природних решења за лечење алопеције.

Овакво, интензивно опадање косе може бити проузроковано бројним факторима као што су психофизичка исцрпљеност, стрес, слабљење организма или повреде.

У превентивне сврхе, као и у периоду лечења од опадања косе, врло је препоручљиво уносити селен, фосфор, калцијум, силицијум, гвожђе, витамине Б-комплекса (нарочито Б5 и Б9), витамин Х и витамин Ц. А, ако сте већ у поодмаклог фази опадања косе, ово је рецепт за вас.

Пијте два до три пута дневно чај од крстовника (настурцијум) и коприве, с додатком две до три капи етеричног уља рузмарина.

Масирајте кожу главе алкохолним раствором, са 100 мл јабуковог сирћета у коме ћете растворити једну кашику есенције крстовника, коприве и проса, а затим додати 30 капи етеричног уља рузмарина.

Pet stvari koje bi trebalo da uradite pre jutarnje kafe

Преузмите андроид апликацију.