Просечна векна хлеба има рок трајања од 24 сата. Међутим, можете вратити свежину старом хлебу за неколико минута. Ставите тврду векну хлеба под хладну воду или је потопите у посуду са водом.
Није битно да ли је вода топла или хладна. Добро га натопите.
Пеците хлеб шест до седам минута у рерни загрејаној на 150 или 160 степени Целзијуса. Ако имате велику векну хлеба, пеците је 10 до 12 минута.
Након печења, хлеб ће поново имати свеж укус, тако да ћете моћи да уживате у оброку.
Овај кулинарски „трик” функционише јер вода претворена у пару рехидрира унутрашњост хлеба и чини кору хрскавом.
Наравно, не треба примењивати овај савет ако је хлеб престар и буђав.
Најбоље је одмах га бацити у смеће.
Једењем буђавог хлеба повећавате шансе за ослабљен имунитет, а могу се јавити и озбиљни проблеми као што су оштећење јетре и бубрега.
Преузмите андроид апликацију.