Почетна > Србија
Србија

Возом на Грожђебал! Додатни поласци на релацији Вршац – Београд

Иако јесен куца на врата, сезона узбудљивих манифестација широм наше земље је и даље у пуном јеку. Једна од најстаријих – Дани бербе грожђа у Вршцу, познатија као “Грожђебал”, биће одржана од 14. до 17. септембра, а компанија „Србија воз“ увела је специјалне поласке возова током трајања ове популарне манифестације.
Фото: Србија воз Промо
Додатни поласци из Вршца за Београд уведени су 15, 16. и 17. септембра и то у 23.55 часова.

„Један од најважнијих циљева наше компаније и свих запослених је да путницима сваког дана, у сваком тренутку, омогућимо брзо, удобно, и што је најважније – безбедно путовање. Са том идејом удружили смо снаге са Туристичком организацијом Вршац како бисмо свим љубитељима грожђа и вина омогућили да уживају у овој прелепој манифестацији и једном од најлепших карневала у нашој земљи, најбољим винима вршачког краја и концертима највећих музичких звезда, а потом се безбедно и брзо врате својим кућама“, каже Иван Булајић, в.д. директора компаније „Србија воз“.

Како додаје, осим удобног, брзог и сигурног путовања до и са „Грожђебала“, путници ће уживати у још једној погодности.

„У сарадњи са ТО Вршац свим путницима који током викенда, 16. и 17. септембра, буду имали повратну карту и то са повратком за Београд у 23.55, омогућили смо 30 одсто попуста за туристичку туру која се не пропушта – чувени вршачки „Пут вина“. Видимо се на Грожђебалу!“, поручио је Булајић.

Фото: Грожђебал Вршац/ТО Вршац
Туристичка тура „Пут вина“ подразумева посету локалној винарији са дегустацијом најбољих вина и традиционалним мезетлуком. Уместо 1.500 динара, путнике са повратном картом ово туристичко и искуство које пружа ужитак за сва чула, коштаће 1.000 динара.

Карте су доступне за куповину путем мобилне апликације или веб-сајта Србија Воза, као и на благајнама и картоматима.

Фото: Станица Београд Центар/Србија воз/ Промо

Из Туристичке организације Вршац поручују да ове године очекују рекордну посету којој ће засигурно допринети и могућност да се посетиоци кућама, након богатог програма, врате возом.

„У трајању од четири дана, „Грожђебал“ се традиционално одржава сваке године, трећег викенда септембра. Возови спајају људе и захваљујући нашем партнеру, компанији „Србија Воз“, омогућили смо посетиоцима да брзо, лако и по повољним ценама дођу у наш град. Ослушкујући њихове потребе, уведени су додатни поласци током трајања манифестације и тако смо омогућили свим посетиоцима да се дуже задрже у Вршцу и пропрате цео програм манфестације. Дани бербе грожђа идеалан су начин да се оживе сва чула, упознају туристичке атракције Вршца, ужива на обронцима Вршачких планина и сазна нешто више о најквалитетнијим српским винима. Према мишљењу многих, најатрактивнији догађаји су „Грожђе из авиона“, када симболично ово воће пада са неба, а један од најзначајнијих је „Пут вина“ током којег се обилазе вински подруми, наравно, уз дегустацију“, каже Татјана Палковач, директорка ТО Вршац.

Овог септембра, током трајања „Грожђебала“, у Вршцу се очекује више од 150.000 посетилаца. Осим гостију из Србије, очекују се и туристи из суседне Румуније али и из Босне и Херцеговине, Бугарске, Словеније, Мађарске, Немачке, Аустрије и многи од њих ће управо возом, брзо и сигурно, стићи у град.

Програм манифестације

Дани бербе грожђа у Вршцу, манифестација познатија као вршачки „Грожђебал“, једна је од најстаријих манифестација у Србији. И ове године програм ће бити богат и по мери свачијег укуса.

Фото: Unsplash/Filip Lukic

У Градској кући организује се изложба посвећена грожђу и вину, док се на централним улицама града одржава карневал. Током ових дана Вршцем се шири мирис кобасица које се традиционално пеку, док се вино испија на готово сваком кораку, уз незаобилазне тамбураше.

Сваке вечери на главној бини концерте ће имати највеће музичке звезде: Здравко Чолић, Сергеј Ћетковић, Тропико бенд и Тања Савић. За љубитеље спорта приређују се најразличитија такмичења, од тениса и бициклизма, до риболова и голубарења. Најлепше даме се могу одважити у избору за Винску лепотицу, док се најмлађи посетиоци највише забављају на маскенбалу.

Детаљније информације налазе се на сајту Туристичке организације Вршац.

Fond PIO podsetio učenike i studente da dostave potvrde o školovanju

Преузмите андроид апликацију.