Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Волонтери од 4. до 7. августа уређују карловачки Дунавац

Волонтерски камп “Сачувајмо рит 1” биће одржан од 4. до 7. августа у Сремским Карловцима у организацији Покрета горана Војводине и уз подршку Министарства омладине и спорта, Младих истраживача Србије, Покрајинског секретаријата за спорт и омладину и карловачке општине.
Фото: PrtSc/Покрет горана Новог Сада

У раду ће учествовати 12 волонтера из Србије, међу којима има доста и Карловчана.

По речима координатора кампа Владимира Будалића, овогодишњи камп је краћи него иначе, што је, испоставило се, младима интересантније.

„Они који никада нису били у оваквим камповима, лакше одлучују да се пријаве уколико краће траје. Доста Карловчана се пријавило, махом су то млади који су били учесници неких других наших програма. Осим овог у августу, биће одржан још један камп у септембру“ – каже Владимир Будалић.

Волонтери ће бити радно ангажовани на Старом Дунаву у Карловцима, који је у центру пажење Покрета горана Војводине последњих година.

Током трајања кампа, они ће уређивати простор око тамошњих  ложишта, те постављати и уређивати дрвени мобилијар.

Учесници ће бити смештени у просторијама Еколошког центра “Радуловачки”, а уоближњем ресторани им је обезбеђен ручак, док ће доручак и вечеру сами спремати тамо где им је смештај обезбеђен.

Током овог кампа они ће радити и на подизању свести становништва о постојању и важности локалитета на ком ће радити као еко-туристичке дестинације, али и простора за квалитетно провођење времена у природи за локално становништво. Очекује се да ће њихов рад подстаћи каснији ангажман локалне заједнице и улагање у Дунавац.

Програмом кампа предвиђено је упознавање волонтера са знаменитостима Сремских Карловаца, те вожња катамараном током које ће  се додатно упознати са биодиверзитетом Дунавца.

 

Преузмите андроид апликацију.