Почетна > Свет
Свет

Володин: Да Русија води рат у Украјини он би већ био завршен

Да Русија води рат пуних размера у Украјини он би одавно био завршен, а оно што се тамо догађа је војна операција у којој руски војници и официри ослобађају грађане жртвујући своје животе, изјавио је данас председник Државне думе Русије Вјачеслав Володин.
Фото: Wikimedia Commons/www.kremlin.ru

Он је тако коментарисао изјаву председника Украјине Володимира Зеленског да „овај рат не може да се упореди ни с једним ратом у 20. веку“, преноси Спутњик.

„Ово је специјална војна операција. Да је Русија повела рат пуних размера све би одавно било завршено, да смо применили тактику вођења борбених дејстава уобичајену за САД – да “сатремо“ градове крвавим бомбардовањима, остављајући за собом само спржену земљу, како је то радила “најдемократичнија војна авијација на свету“ у Југославији, Либији, Ираку, Сирији“, написао је Володин на свом Телеграм каналу.

Председник Државне думе је нагласио да руски војници чине све да сачувају животе цивила.

„Упоришта неонациста се прецизно уништавају. То представља животни ризик. Националисти воде борбе у градовима, у густо насељеним четвртима, у којима се прикривају живим штитом, узимају као таоце жене и децу“, рекао је Володин.

Према његовим речима, у тим врло сложеним условима доносе се хумане одлуке, као на пример, у вези са ситуацијом у „Азовстаљу“, где су организовани хуманитарни коридори.

„Зеленски, међутим, не говори о томе. Тако може да поступа само председник који није самосталан, који је управљање земље поверио Вашингтону и који мисли само о томе како да сачува своју власт, а не животе грађана Украјине“, рекао је Володин.

Stefančuk: Ukrajina ne menja član Ustava o težnji članstvu u NATO

Преузмите андроид апликацију.