Бели лук је намирница која је веома здрава. Његова антиоксидативна, антифунгална и антибактеријска својства позната су од давнина. Поред тога, конзумирање белог лука помаже у снижавању крвног притиска и побољшава здравље срца.
Међутим, нажалост, конзумација ове намирнице је повезана са проблемима са задахом који могу створити непријатне ситуације због присуства неких супстанци које се током процеса варења апсорбују у крвоток и преносе у плућа.
Зато прање зуба након конзумације белог лука није толико корисно за отклањање непријатног задаха као жвакаћа гума или мента.
Проблем није у устима, већ у систему за варење.
Шта онда чинити?
Ово је ефикасан и природан трик за неутрализацију непријатног задаха изазваног конзумацијом белог лука. Да бисте решили проблем, само поједите јабуку у истом оброку. Показано је да биљне хемикалије (укључујући кверцетин) у јабуци ступају у интеракцију са једињењима сумпора у белом луку, неутралишући тај посебан мирис.
Али није само јабука та која има „моћ” над белим луком.
Ево листе намирница које се могу конзумирати наком конзумације белог лука како би се неутралисао мирис те намирнице то је поврће које се мора јести сирово да би било ефикасно:
- зелена салата
- першун
- нана
- спанаћ
Укратко, ако намеравате да се почастите јелима са белим луком или да их припремите за госте, не заборавите да на сто ставите лепу корпу јабука или да у јело додате мало спанаћа или першуна како бисте спречили лош задах.
Ove namirnice često jedemo, a one izazivaju upale u organizmu!
Преузмите андроид апликацију.