Маслац је један од оних састојака које увек желите имати при руци за сваки потенцијални рецепт, али већина нас га погрешно чува – у фрижидеру и у оригиналном паковању.
Маслац је незаобилазан када правимо хрскаве кроасане, кремасти пире кромпир или најфиније колаче. Иако људи обично држе маслац у фрижидеру, то може да отежа његово коришћење, али постоји начин да маслац остане мекан. Наиме, боље је када се чува ван фрижидера.
Маслац из продавнице биће добар ако га оставите на собној температури у вашој кухињи. Међутим, важно је да га покријете поклопцем. Разлог томе је садржај влаге у маслацу. Будући да маслац има низак садржај влаге, мања је вероватноћа развоја бактерија.
Други потенцијални разлог је то што има мало угљених хидрата и протеина. Брее Белл, регистрована дијететичарка и стручњакиња за сигурност хране, рекла је: „Маслац је сигуран за јело након што је држан на собној температури. Један од разлога зашто се не квари тако брзо као други млечни производи на собној температури је то што има мало угљених хидрата и беланчевина, који су омиљени извори хране плесни и бактерија“.
Ако се правилно чува, маслац може трајати једну до две недеље ван фрижидера. Маслац не смете да оставите у оригиналном омоту од воштаног папира, јер се могу створити бактерије. Такође, морате се побринути да је одложен далеко од сунчеве светлости на врућем дану. Температура изнад 21 степен Целзијуса преврућа је да маслац остане напољу.
У фрижидеру слани маслац има рок трајања од једног до два месеца. У замрзивачу може стајати шест до девет месеци.
Otkrivena neobična primena ostataka kafe: Naučnici došli do neverovatnh otkrića
Преузмите андроид апликацију.