Почетна > Нови Сад
Културна сцена Нови Сад

Вокални састав „Spectrum”, 20. јула у Католичкој порти

Вокални састав „Spectrum” одржаће концерт 20. јула у на отвореној бини у Католичкој порти, у оквиру хорског фестивала „Распевани мостови”.
Фото: PrtSc/kalendar.novisad2022.rs

Вокални састав „Spectrum“ је петочлани бугарски акапела састав са јединственим стилом и приступом вокалној музици.

Њихови наступи су узбудљиви и дирљиви, док приказују елегантна и дивна вокална сазвучја.

Репертоар састава прелази границе између попа, џеза и традиционалне бугарске народне музике, стварајући тако свеж и изразити звук.

Од свог оснивања 2012. састав је наступао на неким од најзначајнијих концертних подијума у Бугарској, као што су Национална Палата Културе, Сала Булгарија и Бугарски Национални Радио.

„Spectrum“ се појављивао на највећим џез, класичним, хорским и фестивалима савремене музике широм Бугарске, а њихове концерте су често преносиле националне радио и ТВ станице. Имали су и велики успех код публике у Србији, на наступима у Босилеграду и Нишу.

Петоро певача продуктивно сарађује, како уживо, тако и у студију, са некима од најбољих бугарских џез, народних или поп музичара, као што су Теодосиј Спасов, Ева Квартет, Христина Белева, Орлин Павлов, Љубомир Денев, Антони Дончев, ФСБ и Биг Бенд и Симфонијски оркестар Бугарске Народне Републике.

2018. је Spectrum био позван као увертира групи Manhattan Transfer на њиховом концерту у Софији и високо је похваљен од стране тих дивова вокалног џеза. 2019. године су објавили свој деби-албум са оригиналном музиком под насловом „Cross Point“, а 2021. је изашао њихов други албум. „Singerprints“ – дивна колекција традиционалних и оригиналних напева у бугарском народном стилу, пуна богатих хармонија, снажних ритмова и живих гласовних боја.

Током неколико протеклих сезона Spectrum је такође учествовао у догађајима са едукативним фокусом, чувајући и настављајући традиције бугарске акапела музике.

Пет чланова састава су сви професионални вокални уметници са богатим искуством у акапела, хорском, вокалном џез и поп жанру, а деле заједничку љубав према креирању јединствене, узбудљиве итерпретације ничим другм – него својим гласовима.

Догађај је приступачан особама са физичким инвалидитетом.

Festival „Raspevani mostovi” od 19. do 23. jula

Преузмите андроид апликацију.