Почетна > Нови Сад

Нови Сад Остали спортови

Војвођански ватерполо дерби: Воша и Пролетер за првенац

Не зна се чија је жеља већа да у данашњем војвођанском дербију стигне до прве победе у Суперлиги Србије.
Фото: Pixabay/kidsnewshu

Лепу прилику да освоје три бода ватерполисти Војводине имали су у прошлој утакмици на гостовању Валису, али су се, ипак, вратили са само једним бодом. Данас ће, у сусрету четвртог кола, од 18 часова на базену на Сланој бари, покушати да одраде посао до краја против Пролетера, који иза себе има сва три пораза. Новосађани су фаворити, али, према речима Мирослава Бајина, шефа стручног штаба новосадских црвено-белих, морати то и да на делу докажу.

„Били смо фаворити у више утакмица до сада, али нисмо показали наше право лице. Сами смо криви, јер смо поклањали ривалима много лаких голова и грешили смо. То што смо на папиру фаворити, не значи ништа. Нико неће доћи овде и само нам предати бодове, већ морамо да се боримо за њих. Иако смо десетковани, без тројице важних играча, уз остале који су колико-толико санирали повреде и излечили болести, идемо на победу. Морамо по сваку цену да узмемо читав плен и то нам је битно како бисмо смањили тензије у даљој трци за бодовима, а очекивао сам да ћемо их до сада имати више“, поручио је Мирослав Бајин.

С обзиром на једнокружни систем Суперлиге, Новосађанима је овај тријумф неопходан, како би остали у игри за улазак међу шест најбољих екипа. Оне ће да наставе такмичење у другом делу сезоне, па ће самим тим моћи и да се боре за пету позицију, којом би поново обезбедили Европу.

Slobodan Kovač nije više selektor odbojkaša

Преузмите андроид апликацију.