Почетна > Спорт > Кошарка

Кошарка Нови Сад

Војводина славила у Вршцу на отварању нове сезоне КЛС

Кошаркаши клуб Војводина Србијагас отворио је нову сезону Кошаркашке лиге Србије победом, пошто су изабраници Марка Исакова Ковачевића славладали екипу Вршца 80:73.
Фото: kls.rs

Вршчани и Новосађани, одиграли квалитетан и резултатски неизвестан меч који је епилог добио у последњим минутима. Ниједан од ривала током највећег дела утакмице није успео да створи већу предност од пет поена, десетак пута било је нерешено, а победника је одлучило надахнуће изванредног Душана Беслаћа, који је потврдио да његова играчка класа надмашује такмичење у КЛС.

Ритам игре домаћих диктирали су сјајни Словенац Јурчек, са палетом разноврсних нападачких решења и прецизни Лазар Васић, који је погодио шест тројки. У тиму Војводине, сем Беслаћа, одличну игру пружио је Никола Пешаковић.

Меч је одлучен у последњих пет минута, када је кошем Шајина, Војводина повела са 66:61, Вршац је потом одиграо два непрецизна напада, тренер Ђокић је у кратком периоду два пута звао своје играче на тајм аут, покушао да их држи у високом ритму, међутим, енергетски потрошени Вршчани нису успели да завршницу одиграју као претходних 35 минута.

Уследио је кош Митровића за 68:61, па тројке Јурчека на једној и Пешаковића на другој страни, потом два промешена слободна бацања Јековића, да би меч винер, Беслаћ, све решио тројком за прву двоцифрену предност Војводине на мечу 73:64.

Најефикаснији у редовима гостију био је поменути Душан Беслаћ са 33 постигнута поена, док се у екипи из Вршца истакли Васић и Јурчек са по 20 поена.

Zabeležite datume – Vojvodina protiv najtežih rivala pre Mundijala u Kataru

Преузмите андроид апликацију.