Почетна > Спорт > Остали спортови

Нови Сад Остали спортови

Војводина: Дешавања током финала Купа Србије само штете даљем развоју рукомета

Рукометни клуб Војводина саопштио је данас да „дешавања током финала Купа Србије само штете даљем развоју рукомета“.
Фото: РК Војводина

Финале Купа Србије између Војводине и Партизана, које је окончано слављем „црно-белих“ после седмераца, било је прекинуто у финишу меча после инцидената на трибинама дворане „Слана бара“.

„РК „Војводина“ пре свега честита спортским пријатељима из РК „Партизан“ на заслуженом освајању Купа Србије са жељом да тај резултат да још више елана за даљи напредак клуба. РК „Војводина“ је постала бренд и један од најбољих амбасадора нашег спорта, Града Новог Сада и Србије, захваљујући преданом и посвећеном раду играча, стручног штаба и Управе клуба. Донели смо Србији и Европски трофеј после више деценија у изванредном финалу и победом у Норвешкој“, наводи се у саопштења Војводине.
Посебно се истиче да је „рукомет дуго чекао на овакве мечеве и оваква финала“.

„Мислимо да дешавања од суботе само штете даљем развоју овог спорта и беспотребно бацају сенку на врхунску борбеност и давање играча и једног и другог клуба. Утакмица је организована у складу са свим пропозицијама у такмичењу Рукометног савеза Србије и предузете су све мере безбедности. И поред свега унапред предузетог и искреног жаљења због инцидента, препознали смо и унапред упозоравали да постоји неусловност хале Слана бара да прими две организоване навијачке групе, па ћемо ту чињеницу имати у виду при организацији наступајуће завршнице првенства и утакмица које ће одредити Првака Србије“, закључује се у саопштењу.

Vojvodina ponovo nokautirala protivnika u završnici: Njegoš Petrović u nadoknadi srušio TSC

Преузмите андроид апликацију.