Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Водите рачуна шта поклањате другима: Према народним веровањима, ови предмети доносе несрећу и сиромаштво

Није свеједно шта ћете поклонити људима које волите.
Фото: Pexels/David Lopez

На прославе, рођендане и друга славља уобичајено је да понесемо поклоне. Али, према неким народним веровањима, поједини предмети које поклонимо другима могу привући лошу срећу и оскудицу.

Који су то предмети?
1. Оштри предмети

Игле, ножеви и друге оштре ствари лоша су опција за поклањање. Верује се да они доносе свађу и прекид односа.

2. Посуђе и огледала

Према разним предањима, у огледалима је заробљена магија. Поклоњена огледала доносе невоље оном ко их добије. Сматра се и да празно суђе доноси сиромаштво. Зато, уколико поклањате посуђе, у сваки суд убаците по један новчић.

3. Упаљачи и сатови

Они симболизују конфликте и прекид комуникације са особом којој поклањамо ове ствари. Сатове посебно није пожељно поклањати дечку или девојци јер, како се верује, почиње да откуцава сат до њиховог разлаза.

4. Шалови и марамице

Осим невоља, верује се да доносе и лоше људе у живот особе који добијају ове поклоне.

5. Бисери и новац

Иако бисери одају елеганцију и лепоту, сматра се да поклоњени бисери доносе губитке и болести у дом. Заправо, према причама наших предака, бисери симболизују сузе удовица и сирочади.

Новац је врло чест поклон, посебно на већим слављима, попут свадби. Међутим, верује се да је боље уместо тога у одређеној продавници узети ваучер, па да особа сама изабере дар за себе.

6. Цвеће

Цвеће је најчешћи поклон који добијају припаднице нежнијег пола. Али, најбоље би било да поклањате непаран број цветова јер се паран носи само на гробље. Избегавајте поклањање хризантема, љиљана и хортензија. Вештачко цвеће је такође лоша опција.

Преузмите андроид апликацију.