Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Вода пуна хлора уништава косу

И сами знате каква вам је коса после само два сата пливања
Фото: Unsplash/margot pandone

Сунце лети може да вам оштети косу, али за вашу лошу фризуру током лета чест кривац је и базенска вода. Будући да вода у базену садржи хлор, он ће вам исушити косу и она ће се на крају претворити у сламу.

Осим што хлор исушује косу, он лоше утиче и на корен косе, а ако сте се недавно фарбали, може вам испрати боју.

Ипак, то не значи да треба да избегавате базен, већ се можете послужити триком који је на ТикТоку објавио фризер Мет Њуман. Он саветује да са собом на базен понесете и регенератор за косу.

Фото: Pixabay/Zef Mrkwa

„Уколико желите да сачувате своју косу од негативног утицаја хлора, ставите на косу мало регенератора. Тако ћете на својој коси створити баријеру која ће спречити штетан утицај хлора“, рекао је.

То функционише зато што се учинци хлора и регенератора поништавају.

Улога регенератора је да хидрира косу и да јој побољша еластичност и мекоћу, а то је управо оно што хлор уништава на власима.

Све врсте регенератора могу помоћи, а све што треба да направите јесте да га нанесете на косу пре него идете да се купате у базену.

Добар савет је и истуширати се пре уласка у базен, па онда нанети регенератор на мокру косу, само пазите да га не исперете пре уласка у базен, пише Mindbodygreen.

 

Преузмите андроид или IOS апликацију.