Поред поврћа, воће треба да се нађе у нашем јеловнику, а у наставку прочитајте које воћке су идеалне за лепоту.
Лубеница
„Лубеница средње величине садржи око 92 одсто воде, тако да је изврсна опција када је у питању хидратација“, каже Елизабет Бејл.
Вода је важан део за функционисања организма и чини 60 одсто нашег телесног састава и има главну улогу у скоро сваком организму. Лубеница хидрира кожа и умањује боре.
Трешње
Конзумирањем трешања на природан начин помажете телу да има више енергије. Већина калорија у овој воћки потичу из природних шећера у њима, а који вам побољшавају раположење и подижу ниво енергије.
Зато, следећи пут кад у току дана осетити како вам пада енергија, а то је тако често на високим температурама, посегните за шаком трешања и одмах ћете се осећати боље.
Трешње садрже велику количину витамина Ц и цинка који су веома важни за отпорност организма, затим фолну киселину за здраво срце и крвоток, калцијум за кости и гвожђе за крв.
Међутим, највреднији су биљни пигменти који се налазе у трешњама. Они јачају везивно ткиво, те спречавају настанак бора тако што уништавају штетне ензиме који кожу чине старом и набораном.
Кајсије
Садрже витамине групе Б, пре свега Б2 и Б3, који учествују у разним метаболичким процесима, редовним уношењем сузбијају целулит, јер у саставу имају доста витамина Ц. Предност овог воћа је њихова способност да регулишу пробаву, затвор…