Почетна > Бизнис
Бизнис

Воће и поврће из Србије изузетног квалитета

У биљној производњи поврће најбоље подноси високе температуре. Међутим, неопходно је наводњавање и пуна агротехника.
Фото: Pixabay/silviarita

Повртарска култура управо захтева овако високе температуре али већина захтева обилно наводњавање.

Осим наводњавања, важно је да се обезбеди и прихрана, пре свега азотом, затим калијумом и калцијумом који директно утиче на смањење потрошње воде.

Професионални пороизвођачи морају да обилазе своје парцеле и воде рачуна о заштити. Тренутно је велики проблем појава лисних ваши, мољца, трипса па теба на време интервенисати.
Фото: Pixabay/PublicDomainPictures

Топло време је добро јер нема проузроковача болести што значи да ћемо имати екстра квалитетно поврће.

Пожељно је да буду што веће разлике између дневних и ноћних температура.

Што се тиче воде, важан је извор, бољи начини су водотокови, а затим постоје различите технике наводњавања. Важно је напоменути да треба рационално трошити воду.