У биљној производњи поврће најбоље подноси високе температуре. Међутим, неопходно је наводњавање и пуна агротехника.
Повртарска култура управо захтева овако високе температуре али већина захтева обилно наводњавање.
Осим наводњавања, важно је да се обезбеди и прихрана, пре свега азотом, затим калијумом и калцијумом који директно утиче на смањење потрошње воде.
Професионални пороизвођачи морају да обилазе своје парцеле и воде рачуна о заштити. Тренутно је велики проблем појава лисних ваши, мољца, трипса па теба на време интервенисати.
Топло време је добро јер нема проузроковача болести што значи да ћемо имати екстра квалитетно поврће.
Пожељно је да буду што веће разлике између дневних и ноћних температура.
Што се тиче воде, важан је извор, бољи начини су водотокови, а затим постоје различите технике наводњавања. Важно је напоменути да треба рационално трошити воду.