Почетна > Нови Сад

Културна сцена Нови Сад

Влатко Стефановски и Мирослав Тадић у Новом Саду и на Палићу

Сада већ и синоними, Стефановски и Тадић, стижу са својим гитарама у Нови Сад. У уторак 21. јуна у 20 часова у Српском народном позоришту на Светски дан музике, а сутрадан у среду 22.јуна су на Палићу на Летњој позорници од 21 час.
Фото: Жељка Димић

Македонски гитарски виртуоз Влатко Стефановски и његов колега Мирослав Тадић, један од најбољих светских гитариста, удружиће снаге и почастиће публику својим већ светски познатим извођењима фламенка, рока, блуза, џеза и етно музике у комбинацији са традиционалном македонском музиком.

Једни од најбољих гитариста ових простора наступају заједно још од 1998. године, када су реализовали свој први заједнички албум под називом „Крушево“, а након тога је уследило још неколико успешних пројеката.

Одржали су велики концерт у Београду, у Сава Центру „Live in Belgrade“, а виртуозни дуо сарађивао је и са бугарским кавалистом Теодосијем Спасовом у склопу њиховог трећег заједничког пројекта.

Њихова сарадња открива нову страну звука акустичне гитаре, стварајући нову палету звукова у којој мешају локално и глобално; традиционално и универзално, са циљем истраживања традиционалне македонске музике, македонских ритмова и мелодике у комбинацији са савременим светом музике.
Фото: Жељка Димић

Виртуози на гитари са светски признатим статусом гарантују незаборавне гитарске концерте, страствену енергију и пријатно дружење, па свакако свратите и добро се забавите.

Улазнице за Нови Сад су у продаји на благајни СНП-а, а за Палић у винарији Звонка Богдана и преко система Ticket.rs.


Nova predstava Teatrića Muzeja Vojvodine „Au, što je lepa mlada!“

Преузмите андроид апликацију.