Почетна > Бизнис
Бизнис

Власти у Тајланду скидају канабис са листе наркотика

Тајландски одбор за наркотике данас је саопштио да ће канабис скинути са листе наркотика чиме ће пољопривредним домаћинствима бити отворен пут да легално узгајају ту биљку.
Фото: Unsplash/robinnoguier

Тајланд ће тако постати прва земља југоисточне Азије која је легализовала марихуану за медицинску употребу и истраживање.

Према новим правилима, узгајање канабиса у кућним условима биће дозвољено након пријављивања локалним властима, с тим што се канабис не може користити у комерцијалне сврхе без додатних дозвола, рекао је новинарима министар здравља Тајланда Анутин Чарнвиракул, преноси Танјуг.

Ова одлука мора бити објављена у званичном Краљевском листу, а кућни узгој канабиса постаће легалан тек 120 дана након објављивања у службеном гласнику.

У међувремену, министарство здравља ће још ове недеље представити парламенту посебан нацрт закона који садржи детаљне одредбе о легалној употреби канабиса, укључујући његову производњу и комерцијалну употребу, али и смернице о рекреативној употреби.

У нацрту закона предвиђене су казне до 20 000 бахта (605,33 америчких долара) за узгој канабиса без знања локалних власти и казна до 300 000 бахта или три године затвора, или и једно и друго, за продају канабиса без дозволе.

Uskoro izgradnja filmskih studija i koncertnog prostora u svemiru

 

Преузмите андроид апликацију.