Почетна > Спорт > Фудбал
Фудбал

Владимир Петровић Пижон: Бразилу можемо да направимо проблеме

Легенда српског фудбала Владимир Петровић Пижон је гостовао у Јутарњем програму РТС-а, где је прокоментарисао састав Драгана Стојковића Пиксија.
Фото: Wikimediacommons/Biso

Петровић је био учесник на два Мундијала 1974. и 1982. године, а за састав Србије у Катару истиче да је подједнак квалитет међу стартерима и резервама.

„Направио је добру атмосферу што се види и на утакмицама. Играчи су давали максимум. Неке утакмице смо одиграли слабије, такве не би требало да се понове. Имамо 26 подједнаких играча. Пикси може да уноси измене и да се не измени стил игре. Можемо да направимо резултат, али неће бити лако. Противници су стваро тешки“, прокоментарисао је Пижон.

Србија отвара Мундијал против Бразила. Пижон се присетио дуела са њима 1974, када су били браниоци титуле, завршеним 0:0. Тврди да ови „Орлови“ могу да понове добар резултат.

„Можемо и ми да направимо тако нешто. Имамо голгетере, изванредну средину терена и добру одбрану. Можемо да направимо проблем Бразилу, али не треба да се мисли да ћемо их победити, да се не би опустили“, каже Петровић.

Са селектором Стојковићем дели звање „Звездине звезде“ и потпуно је сагласан по питању избора играча за Катар.

„Пикси је имао лаку одлуку. Ти играчи који су до сада играли, они и заслужују. Они су се и пласирали, добро је урадио“, рекао је Пижон

Piksi se obraća naciji pred odlazak u Katar

 

Преузмите андроид апликацију.