Почетна > Спорт > Фудбал
Фудбал

Владимир Петковић нови селектор Аустрије?

Доскорашњи селектор швајцарске фудбалске репрезентације Владимир Петковић, могао би да дође на кормило аустријске националне селекције.
Фото: WikimediaCommons/Steindy

На сутрашњој седници Председништва Фудбалског савеза Аустрије (ОеФБ) планирано је да буде представљен нови тренер репрезентације.

Петковић је тренер којег би желео да доведе спортски директор ОеФБ Петер Шетел, који ће Председништву поднети свој предлог.

Нови селектор, који на тој функцији наслеђује Немаца Франка Фоду, предводиће аустријски тим 3.јуна на утакмици Лиге нација против Хрватске.

Протеклих недеља много се спекулисало ко би могао постати селектор, а помињала су се и имена бивших аустријских фудбалера Петера Штегера, Андреаса Херцога и Маркуса Шопа.

Штегер је, од све те тројице, најизгледнији кандидат.

Према писању швајцарског дневника „Блик“ сада је фаворит Петковић, који је водио швајцарску репрезентацију од 2014.до 2021.

Пре Фоде, аустријску репрезентацију је од 2011.до 2017. водио Швајцарац Марсел Колер.

После Колера и Фоде, Петковић би био трећи странац који би се нашао на тренерској клупи аустријске репрезентације.

Једини проблем у довођењу Петковића могао би бити новац, пошто је хрваско-швајцарски држављанин до фебруара био тренер Жирондена из Бордоа, и тамо зарађивао веће суме него што може да понуди ОеФБ.

Под Петковићем Швајцарска је остварила запажене резултате.

Швајцарска репрезентација се управо под њим квалификовала за Светско првенство 2018, али и Европска првенства 2016. и 2020.

Код последњег такмичења Швајцарска је испала тек у четвртфиналу, и то на пенале од Шпаније, а пре те утакмице елиминисала је Француску.

UEFA uvodi velike promene u Ligi šampiona?

Преузмите андроид апликацију.