Почетна > Србија
Србија

Влада: Вајбер четбот за подршку иновативној привреди

Влада Србије саопштила је данас да интензивно ради на креирању подстицајног пословног окружења које ће поспешити и подржати развој иновативне привреде кроз смањивање административних баријера, као и да је у фокусу успостављање механизама за лакши приступ грађана информацијама.
Фото: Wikimediacommons/Icakaratekid

Како би јавност могла на једном месту да се информише који подстицаји су доступни у области иновација, крајем 2019. године направљен је Водич кроз мере подршке развоју иновативне привреде.

Имајући у виду да различите циљне групе на другачији начин конзумирају садржај, а знајући колико је комуникација путем Вајбер четбота била корисна током Ковид пандемије, донета је одлука да се направи Вајбер четбот, као још један вид комуникације.

Овај четбот тренутно има око 1.300 корисника и у току је кампања на друштвеним мрежама, како би се што већи број грађана упознао са овим могућностима.

Сви заинтересовани могу се, кроз десктоп верзију Вајбер апликације, упознати са тим новитетом на вајберу.

У претходном периоду Влада Србије је, уз подршку Немачке развојне сарадње и СтарТец х програма подршке дигиталној трансформацији привреде у Србији, радила на развоју садржаја и креирању сценарија комуникације који ће важне информације о иновационом екосистему пласирати корисницима на другачији начин. Циљ свих ових акција јесте да грађанима претрага информација из брошуре буде лакша и приступачнија.

Овим путем корисник може да се упозна са законском регулативом која подстиче ново запошљавање, пореским олакшицама, као и о ангажовању домаћих и страних стручних кадрова из иностранства.

Четбот „Србија ствара могућности“ и пружа информације о

регистрацији пословања електронским путем, олакшаном и поједностављеном поступку запошљавању, подстицајима за истраживање и развој, иновационој инфраструктури, стратешком приступу државе развоју иновација и другим мерама за лакше дигитално пословање.

Vučić: Pomoć države način da se pokaže pažnja prema mladima

 

Преузмите андроид апликацију.