Почетна > Бизнис
Бизнис

Влада Србије: За енергетски угрожене купце опредељно милијарду и по динара

Влада Србије усвојила је на данашњој седници Уредбу о енергетски угроженом купцу.
Фото: Pixabay/Pexels

Том уредбом је дефинисала категорије оних грађана који остварују права на умањење месечне обавезе плаћања електричне енергије и за ове намене обезбедила средства у износу од 1,5 милијарди динара.

Уредбом су првенствено обухваћени корисници права на новчану социјалну помоћ и дечији додатак или увећани додатак за помоћ и негу другог лица, као и домаћинства са минималним приходима, саопштено је из владе.

Одређене су и обавезе локалних самоуправа да податке о свим енергетски угроженим купцима који могу остварити ово право, достављају енергетском снабдевачу сваког месеца.

Ови подаци биће објављивани на интернет страници Министарства рударства и енергетике.

Влада Србије усвојила је и Програм заштите ваздуха у Републици Србији за период од 2022. до 2030. године са акционим планом.

Овај стратешки документ, којим су дефинисане мере и активности, представља трасирање наредних корака у области заштите животне средине, а пре свега квалитета ваздуха, што представља један од приоритета Владе Србије.

Циљеви програма биће остварени кроз смањење емисија из различитих сектора, као што су енергетика, стационарна постројења за сагоревање, саобраћај, велика индустријска постројења и пољопривреда, али и уз повезивање, сарадњу и учешће институција, привреде и грађана.

Nemačka i Francuska za ulazak Bugarske, Hrvatske i Rumunije u šengen zonu

Преузмите андроид апликацију.