Почетна > Србија
Србија

Покрајинска Влада за здравствене установе издвојила 76,3 милиона динара

Покрајинска влада је на данашњој седници определила 76,3 милиона динара за потребе адаптације и опремања здравствених установа у АП Војводини.
Фото: vojvodina.gov.rs

Донето је решење да се Специјалној болници за плућне болести „Др Васа Савић” у Зрењанину усмери 30 милиона динара за адаптацију и проширење система медицинских гасова за потребе континуираног и стабилног снабдевања кисеоником.

Институту за плућне болести Војводине у Сремској Каменици усмерено је 27,2 милиона динара за опремање микробиолошке лабораторије, а Институту за здравствену заштиту деце и омладине Војводине пет милиона динара за финансирање инвестиционог одржавања и опремања Службе за неонатологију и смештајног простора за мајке пратиље.

Влада је донела и решење да се Институту за онкологију Војводине усмери 14,1 милион динара за набавку опреме за потребе сва три института у Сремској Каменици.

Фото: PrtSc/SremskaTelevizija/YouTube

За финансирање пројекта спољног уређења објекта Велнес центра у Ади Покрајинска влада издвојила је 69,8 милиона динара.

Покрајинска влада определила је Српском народном позоришта 62,4 милиона динара за замену постојећег чилера с расхладним агрегатима у верзији топлотне пумпе и 15,5 милиона динара за реконструкцију декоративног осветљења.

Фото: PrtSc/SNP/YouTube

За завршетак пројекта ,,Уређење тротоара и стаза у центру насеља Ловћенац“ у општини Мали Иђош издвојено је 26,3 милиона динара, док је за програме модернизације инфраструктуре основних и средњих школа у Равном Селу, Сенти, Гребенцу, Белом Блату, Марадику, Крушчићу и Белој Цркви усмерено 12 милиона динара.

Покрајинска влада финансираће са 36 милиона динара прву фазу радова на обнови објекта Српске православне црквене општине у Новом Саду, саопштено је из Покрајинске владе.

 

Преузмите андроид или IOS апликацију.